Home
Columns 2006 - 2007


25. Opnieuw “gebruiken” Print E-mail
Written by Ton Wilhelm   
Friday, 23 February 2007 00:00
Ouderwets absint drinken. Hier gelukkig wel de moderne soort, zonder hersenverwekende eigenschappen.
Ouderwets absint drinken. Hier gelukkig wel de moderne soort, zonder hersenverwekende eigenschappen.
In talloze grotere, maar vooral kleine, zaken blijft Frankrijk zich toch onderscheiden. Leuke dingen en soms in eerste instantie voor ons wat irritante zaken. Echter, dat heeft dikwijls ook te maken met onze veel haastiger levensstijl. En kennelijk duurt het heel lang om dat af te leren. We betrappen er onszelf tegenwoordig vaker op en je schakelt dan even bewuster terug. Neem nou het betaalsysteem.
Read more...
 
24. Traditie Print E-mail
Written by Ton Wilhelm   
Friday, 16 February 2007 00:00
Soms denk ik dat ik te veel keren aandacht schenk aan het onderwerp eten. Je denkt dat je overdrijft met de aandacht die er hier voor dat onderwerp zou bestaan. Mais pas du tout!!!

De werkelijkheid haalt je steeds opnieuw in. Praat even met een Fransman over tradities en voor dat je het weet gaat het gesprek ook weer over eten. Het onderwerp is werkelijk niet te vermijden.

Read more...
 
23. Er bij horen Print E-mail
Written by Ton Wilhelm   
Friday, 09 February 2007 00:00
Steeds weer moet je je mening bijstellen. Vooral doordat je in de haven door zoveel andere nationaliteiten met gelijke interesses omringd bent, ontstaat al gauw het gevoel dat je hier thuis bent. Contacten zijn in die omstandigheden immers ook niet moeilijk te leggen. En de Fransen die je ontmoet bij Franse les, bij het wandelen en in de haven zijn allervriendelijkst. Hoor je er dan bij? Ja en nee. Voldoende om je vriendelijk te bejegenen, te herkennen en begroeten en regelmatig naar je welzijn te informeren. Maar dat is de aard van de Fransman/vrouw. Zo gaat men met iedere (vage) bekende om.

De laatste tijd echter merken we dat er zachtjes aan iets aan het veranderen is.

Read more...
 
22. Door de eeuwen heen Print E-mail
Written by Ton Wilhelm   
Friday, 02 February 2007 00:00
Terug zijn betekende natuurlijk ook weer terug naar de club in Renaisson: de “Club Accueil Amitié” De club waarmee wij wandelen. Nu we het lidmaatschapsgeld (het enorme bedrag van 22 euro voor een jaar) mochten betalen horen we er echt bij. Na de feestdagen zijn er kennelijk meer die het voornemen hebben om meer te gaan bewegen. We hebben de club tenminste nog niet zo groot gezien. De gids van deze keer neemt het serieus en vindt dat iedereen zich eerst aan ons moet voorstellen!? Nu hadden wij deze gids inderdaad nog niet gezien. Niet alleen wij zijn verbaasd; ook de andere bekenden vinden het zo te merken onzin. Maar madame blijft volhouden, tot enkele van de dames (het zijn 75 % dames) mij ter begroeting, of als bewijs van hun standpunt dat het onzin is, kussen om te laten zien dat ze ons echt kennen.
Read more...
 
21. Werkzaamheden Print E-mail
Written by Ton Wilhelm   
Friday, 26 January 2007 00:00
Voorzien van diverse materialen voor mijzelf zowel als voor andere bewoners van de haven arriveerde ik vorige week. De altijd vriendelijke mensen van het mooie bunkerschip en leverancier van scheepsbenodigdheden “Dekker en Stam” hadden gezorgd voor een paar mooie nieuwe staaldraadverstagingen. Daarmee kon ik aan het werk om de laatste zichtbare restanten van het overboord varen van de mast weg te werken. Niemand heeft het waarschijnlijk gezien, maar zelf keek ik er iedere keer weer tegen aan met enige tegenzin.
Read more...
 
« StartPrev1234567NextEnd »

Page 3 of 7