Home
Columns 2006 - 2007


15. Kerststemming Print E-mail
Written by Ton Wilhelm   
Friday, 15 December 2006 00:00
In de column van 1 december berichtte ik onder andere over een klein middeleeuws stadje waar wij min of meer bij toeval in terecht kwamen. Het was er zo leuk en de mensen waren er zo vriendelijk dat we ons vast voornamen om daar terug te komen. Nu was daar ook aanleiding toe omdat ons al direct verteld werd over het weekeinde van de kerstmarkt. En natuurlijk kregen we ook de nodige papieren daarover mee. Zo gaat dat in deze omgeving: ieder dorp probeert interesse te wekken voor zijn kerstmarkt en de activiteiten die daar omheen worden georganiseerd. Soms kom je werkelijk met handen vol aanprijzingen thuis en de lokale kranten staan er vol van. Het voornemen was er dus al om daar terug te gaan, maar eerst was er nog het grote feest van het licht en de start van de kerstmarkt in Roanne.
Read more...
 
14. Een hard leven Print E-mail
Written by Ton Wilhelm   
Friday, 08 December 2006 00:00
Vriend Christian met de negentigjarige doordouwer
Notre Dame de Châtel-Mont

De laatste paar weken zijn we nogal eens in de uitlopers –of verder- van de Auvergne te vinden. Vrienden en familie die langs komen vinden dat uiteraard prachtig. Daar voel je je ver van het drukke en landschappelijk gezien plat Nederland. Slechts af en toe een tegenligger en grootse uitzichten. Op een heldere dag is op een hoogte van boven de duizend meter de Gotthard in de verte duidelijk te zien. Ook de Alpen zijn aan de andere kant van de Loire immers niet echt ver weg. Al eerder schreef ik eens dat je van af de haven van Roanne in een half uur in een spectaculair landschap zit. Dat is ook het gebied waar we met onze Franse wandelclub rondwandelen.

Read more...
 
13. Wintersport en middeleeuwen Print E-mail
Written by Ton Wilhelm   
Friday, 01 December 2006 00:00
Je brengt wat te weeg! Vrienden uit Gorinchem, ook bewoners van een Tukkervlet, kondigden deze week onverwacht hun bezoek aan. Gezellig (een woord dat vele buitenlanders ook al kennen) dat Gradus en Betsy een paar dagen komen. Ze logeren op het inmiddels vaste adres van hotel La Grenette. Mede enthousiast geworden door onze verhalen denken zij er over om hun plan om het komende jaar in Duitsland door te brengen te laten varen. Maar ze willen het wel eens met eigen ogen zien of het allemaal zo leuk is. Ze brengen een stuk belegen Nederlandse kaas en de groeten van de Tukkerfamilie mee.
Read more...
 
12. Serieus aan het werk Print E-mail
Written by Ton Wilhelm   
Friday, 24 November 2006 00:00
Je kunt er niet omheen, al zou je het willen: veel draait in Frankrijk om smaak. Aan alle kanten wordt je er mee geconfronteerd. Niet alleen door de vele najaarsproeverijen in de diverse wijnstreken. Tijdschriften, kranten, scholen: wie houdt zich in deze tijd van het jaar niet met smaak bezig. De cultuur is er zo van doordrongen dat het niet meer dan logisch is dat de maaltijd zo’n belangrijke plaats in blijft nemen.
Read more...
 
11. Ca va? Print E-mail
Written by Ton Wilhelm   
Friday, 17 November 2006 00:00
In Frankrijk kust iedereen elkaar! Dat is de simpel geuite mening van de oppervlakkige toeschouwer. En natuurlijk kent ieder die Frankrijk wel eens bezoekt de taferelen van elkaar uitbundig groetende bekenden. Praten we in Nederland over de vraag of we wel altijd de mode moeten volgen en bij een begroeting per se drie kussen geven, wij telden er hier soms vier. In een groepje van wat mensen die elkaar allen op die manier begroeten is het kussen dan ook niet van de lucht en ben je even bezig.
Read more...
 
« StartPrev1234567NextEnd »

Page 5 of 7