6 Beatles Print E-mail
Written by Ton Wilhelm   
Saturday, 20 November 2010 11:08

Het welbekende Chateau Champlong werd al eerder beschreven vanwege de kookcursussen die daar worden gegeven. Het mooie chateau is prachtig gerestaureerd en heeft onder de bezielende leiding van Veronique en Olivier Boizet naam weten te vestigen tot ver buiten de grenzen van de Loire. Dit jaar bestonden ze tien jaar. Een reden uiteraard om een feestje te geven. En hoe kan je dat als rechtgeaarde Bourgondiërs beter doen dan je kelder en je culinaire kunsten aan te wenden om je goede vrienden en relaties te fêteren. We voelden ons uiteraard vereerd toen er ook bij ons een uitnodiging in de bus belandde. En natuurlijk wilden we ook wel aanwezig zijn op deze party. Verlangen van Veronique en Olivier was wel dat iedereen gekleed zou komen in zwart/wit om het thema van het feest “de Beatles” ook een beetje Andy Warhol beeld mee te geven.
In de vroegere bijgebouwen van het kasteel is een grote ruimte ingericht die de naam “le Cuvage” draagt. Deze prachtige ruimte was geheel in Beatles stijl ingericht om voor deze gelegenheid een

 honderdtal gasten op het feestje te kunnen ontvangen.
Bij het welkom aan het einde van de middag liet Olivier ons weten dat er om vier uur een spaghettimaaltijd zou worden opgediend. Dat leek ons al tamelijk snel, maar hier was sprake van een misverstand. Bedoeld werd dat de echte doordouwers om vier uur in de ochtend nog een maaltijd tegemoet konden zien als ze dan nog niet voldoende aan hun trekken zouden zijn gekomen. Dat beloofde wat te worden!
Enfin, gelukkig hadden alle gasten hun best gedaan om een beetje in stijl te verschijnen, wat het feest al direct een bijzonder aanzien gaf. Het personeel werkte deze avond en nacht geheel vrijwillig als cadeautje aan hun sympathieke bazen en zij liepen beladen af en aan. Amuses verschenen met schalen vol. Ook van de grill verschenen diverse specialiteiten. Uitgebreide kaasplateaus stonden ter beschikking en toetjes en taart vormden het overdadige slot. Slot? Welnee, dit alles stond de hele nacht door ter beschikking. Champagne en overige dranken vloeiden daarbij onuitputtelijk.
Prachtig om te zien hoe Olivier en Veronique nu ook eens volledig uit hun dak konden gaan. Even niet de dagelijkse spanning die het opzetten en leiden van een dergelijk veelomvattend bedrijf onvermijdelijk met zich mee brengt.
Naarmate de nacht vorderde zag men links en rechts de vermoeidheid toeslaan, behalve bij de toch ook op leeftijd zijnde ouders van Olivier.
Toen wij er na drieën de brui aan gaven was het laatste beeld dat we meekregen deze uitbundig dansende ouders. Het is duidelijk van wie Olivier zijn tomeloze energie heeft meegekregen. Aan de spaghettimaaltijd dachten wij al helemaal niet meer. Toch, zo hoorden we aan het ontbijt, had nog een groep van een dertigtal mensen zich hieraan tegoed gedaan. Dat betekende dat Veronique, weer min of meer monter bij het ontbijt aanwezig, tegen zessen de laatste gast welterusten gewenst had. Het tienjarig bestaan was op gepaste wijze gevierd. De dagelijkse beslommeringen van de komende tien jaar kunnen weer met nieuwe energie tegemoet worden getreden.
Kunnen Fransen uitbundig feest vieren? Wel, ons hoeven ze niet meer te overtuigen. Na twee dagen voelden we ons pas weer een beetje onder de mensen.


TON WILHELM

Zie ook: http://www.chateau-de-champlong.com/