Home Columns "07 - "08
Columns2007-2008
4 Middeleeuws leven Print E-mail
Written by Ton Wilhelm   
Monday, 29 October 2007 23:00
Frankrijk heeft vele landschappen waar je je zonder moeite een aantal eeuwen terug kunt wanen. Als je in zo'n meestal rustig landschap plotseling geconfronteerd wordt met een middeleeuws kasteel in aanbouw dan wrijf je toch de ogen even uit. Vooral als rond dat kasteel sprake is van grote bedrijvigheid met middeleeuwse werktuigen en in werkplaatsen waar de tijd eeuwen stil lijkt te hebben gestaan. Een surrealistische ervaring. In werkelijkheid ben je aangeland bij het project Guédelon. Al tien jaar is men bezig te bouwen. Ook de bouwtijd heeft dus middeleeuwse trekken.
Read more...
 
3 Kookles Print E-mail
Written by Ton Wilhelm   
Monday, 15 October 2007 00:00

Vorige week gaf ik al aan dat ik samen met een Amerikaanse vriend naar kookles ging. In het kader van het festival “Roanne table ouvert ” geven diverse restaurants de mogelijkheid om bij hen in de keuken een les te volgen. Wij hadden daarvoor een klein restaurantje uitgekozen dat genoemd is naar de Auvergne ( Puy Auvergnat ) en daar ook dikwijls specialiteiten van op de kaart heeft.

Read more...
 
2 Een héél traag festival?! Print E-mail
Written by Ton Wilhelm   
Thursday, 09 August 2007 22:00

Door het feit dat we in Roanne geblokkeerd lagen kwamen er vele leuke dingen op ons pad die juist aan de zomermaanden hier verbonden zijn. Omdat we van de blokkadetijd ook iets aardigs wilden maken bezochten we een aantal van deze evenementen. En wie zal het verwonderen dat veel van deze evenementen met eten te maken hadden. En wie verwondert het nog dat wij daar enigszins gevoelig voor zijn.
Zo kwamen we terecht in het dorp Iguerande.

Read more...
 
1 Leven in de Auvergne Print E-mail
Written by Ton Wilhelm   
Tuesday, 31 July 2007 00:00

Een prachtige streek: de Auvergne en het Centraal Massief. Zo denken wij er nu over als we met groot gemak deze streek doorkruisen. De wegen zijn goed en het verkeer is er bijna overal rustig tot zeer rustig. Even naar ………? Je zegt het maar.

Read more...
 
« StartPrev123NextEnd »

Page 3 of 3