Home Zomer "07
Zomer 2007
Zalm en nog eens zalm Print E-mail
Written by Ton Wilhelm   
Thursday, 30 August 2007 00:00

De Haut-Allier heeft een betoverend landschap

Op de laatste dag van augustus heeft onze club een dagtocht georganiseerd naar een tweetal interessante plekken bij de oorsprong van de Loire. Al om kwart voor zeven dienen we ons te melden in Renaisson. We gaan om kwart over zes weg en zijn keurig op tijd aanwezig vóór het vertrek van de bus. Wie denkt dat hoe Zuidelijker, hoe ruimhartiger er met tijd wordt omgesprongen heeft het mis. Ruim voor vertrek zit de bus al vol en wij komen als laatsten aan. Dan blijkt dat in de bus de mooiste plaatsen, direct achter de chauffeur, met uitzicht door de enorme panoramische voorruit, voor ons zijn vrijgehouden. Argument: u dient als gasten in ons land de gelegenheid te hebben alles goed te zien! Voor de zoveelste keer voelen wij ons verlegen met de grote gastvrijheid die wij hier dikwijls ervaren.
Read more...
 
(Nederlandse) Boer in Frankrijk Print E-mail
Written by Ton Wilhelm   
Wednesday, 29 August 2007 00:00

Sam spreekt zijn gasten toe

In ons reisdagboek van 2006 schreef ik al een keer kort over een Nederlandse boer die zich reeds lang geleden vestigde in Frankrijk. Niet alleen bouwde hij daar een groot boerenbedrijf op maar, à la diverse boerderijen in zijn geboorteomgeving Zeeland, begon hij daar ook een camping bij. Kamperen bij de boer in Frankrijk dus. Door toeval kwamen wij daar in 2006 een dagje terecht, waarbij we van twee dingen onder de indruk raakten: de hartelijke gastvrijheid van deze mensen en de wijze waarop zij structureel bijdragen aan het welzijn van een weeshuis in Brazilië. Reden genoeg om de kennismaking te hernieuwen en er eens wat langer te verblijven.

Read more...
 
Feest Print E-mail
Written by Ton Wilhelm   
Saturday, 18 August 2007 00:00
In het vorige artikel werd reeds duidelijk dat onze terugreis onverwacht stormachtig verliep. De eerste weken daarna had Ton de handen vol aan de pogingen om het gestrande oudere Engelse echtpaar weer normaal drijvend in het water te krijgen.
Read more...
 
Langdurige stremming kanaal Digoin à Roanne Print E-mail
Written by Ton Wilhelm   
Thursday, 14 June 2007 00:00
Onze terugreis werd gekenmerkt door ongemeen hevig noodweer. Het onweren en de stortbuien leken nooit meer te eindigen. Tamelijk kort voor Roanne bleek de nood zeer hoog. In de stad Marcigny dreven de auto's rond. Wij werden terzijde van Marcigny door gendarmerie gevraagd wat onze bestemming was. We mochten door naar het dorp Iguerande, hetgeen betekende dat we al regelmatig tot de assen door het water reden. Uiteindelijk bleken we in Iguerande door een modderstroom over te moeten steken.
Read more...