Home Columns "06 - "07
Columns 2006 - 2007
5. Tijdelijk afwezig Print E-mail
Written by Ton Wilhelm   
Friday, 06 October 2006 00:00
Vrijdag is jongste dochter Nienke hier met onze auto om ons op te halen. We gaan dan voor vijf weken naar Nederland en komen later met de auto terug. Het is in de winter ook wat handiger om de auto hier te hebben. Leuk om even een paar weken in Nederland te zijn. Diverse reünies, vrienden en familie weer even zien etc. Me in het ziekenhuis melden; minder gezellig maar noodzakelijk, dus goed om te doen. En dan weer gauw terug.
Read more...
 
4. Vroege vogels kunnen niet zwemmen Print E-mail
Written by Ton Wilhelm   
Friday, 29 September 2006 00:00
Waarom heeft de haven van Roanne zulke voordelen dat wij er voor een vaste jaarplaats hebben gekozen? Afhankelijk van interesses in meteorologische omstandigheden of cultuur- dan wel natuurhistorische zaken of zelfs economie, zijn meerdere antwoorden mogelijk. Roanne ligt tussen enerzijds de bergen van de Auvergne en anderzijds de heuvels van de Beaujolais in een beschutte omgeving. Goed afgeschermd van de soms eindeloos, hard en irritant waaiende mistral van het Rhônedal. Het klimaat is daardoor redelijk gematigd. Ja, er komt ook hier wel eens sneeuw voor in de winter en er heeft zelfs wel eens een vlies ijs gelegen op het water van de haven! Het najaar is echter lang aangenaam en het voorjaar begint vroeg. Ik kom in de diverse jaargetijden nog wel hierop terug.
Read more...
 
3. Weer en geen weer Print E-mail
Written by Ton Wilhelm   
Friday, 22 September 2006 00:00
Qua weer hebben we nu alle zomervariaties wel gehad hier. We kwamen aan in de hitte. Daarna werd het harde wind. Ondertussen weten we ook weer wat hoosbuien zijn en kregen we pittig onweer te verduren. Het begin van het derde weekend ziet er veelbelovend uit met grotendeels blauwe lucht. Voordeel is hier toch wel dat het geen moment koud is geworden en dat iedere bui ook weer door zon werd gevolgd. Geen dreinerige zeurderige regendagen. De kade waaraan we liggen wordt door gras en boomgroepen gescheiden van de weg. Het is een echte flaneerkade. Zo gauw het zonnetje schijnt loopt de kade weer vol. Ik vraag me iedere keer weer af waar ze allemaal zo gauw vandaan komen.
Read more...
 
2. Inwoner van Roanne Print E-mail
Written by Ton Wilhelm   
Friday, 15 September 2006 00:00
Achteraf zijn we nog steeds verbaasd over de afgelopen week. Uiteindelijk liep alles toch buitengewoon soepel. En ieder spant zich in om je het gevoel te geven dat je hier welkom bent. Wat een verschil met Nederland, waar de gevechten over het wonen in vakantiewoningen en in jachthavens voortduren. Ook Roanne kent b.v. een toeristenbelasting. Echter, wil je hier een hele winter wonen of zelfs een heel jaar? Maar natuurlijk rekenen we dan geen toeristenbelasting. Fijn dat u er bent en goed voor onze middenstand!! Hallo, Nederland……….
Read more...
 
1. De eerste week, ofwel het begin van het grote regelen Print E-mail
Written by Ton Wilhelm   
Friday, 08 September 2006 00:00
Met zonnig weer en in gezelschap van twee Engelse boten met evenzoveel gezellige echtparen arriveren we in Roanne. Het is een grote haven. Daar waren we op voorbereid. Dat hij zo leeg zou zijn hadden we niet gedacht. Er zijn geen havenmeesters aanwezig, de sluismeester maakt daar wat grapjes over en wijst ons vaag een richting waar we kunnen gaan liggen. We gaan achter elkaar aan de kade aan de stadskant liggen en komen tot de ontdekking dat de meeste elektriciteitspalen geen stroom geven.
Read more...
 
« StartPrev1234NextEnd »

Page 4 of 4